Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

HF KUP SRRS

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

amblemsrrs801.    Takmičenje pod nazivom "HF KUP SRRS" 28. februara organizuje Saveza radioamatera Republike Srpske - SRRS.

 

2.    Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane radioamaterske stanice.

3.    Takmičenje se održava u petak pred prvi vikend u martu  (ove, 2014. godine to je 28.februar) i podjeljeno je u dva perioda:
                                                I period od 17:00-17:45 MEZ CW
                                                II period od 17:45-18:30 MEZ SSB

Ostatak propozicija:

4.    Takmičenje se održava na frekventnom opsegu 3.5MHz i to:

                                                CW 3520-3590 KHz
                                                SSB 3650-3750 KHz

5.    Kategorije takmičara:

                                                "MS" - mala snaga  – do 150 W
                                                "VS" - velika snaga – više od 150 W
                                                "SRRS" - članice SRRS – isključivo do 150 W.

6.    Poziv u takmičenju je "CQ TEST" na telegrafiji i "CQ kontest" na foniji.

7.    U vezama se razmjenjuje: pozivni znak, raport i redni broj veze koji počinje od 001 i nastavlja se u drugom periodu. Stanice uz redni broj daju oznaku kategorije u kojoj se takmiče (npr. "599 001 MS" ili "599 001 VS", a na foniji  "59 068 MALA SNAGA" odnosno "59 068 VELIKA SNAGA"), dok stanice članice SRRS uz redni broj daju oznaku "RS" odnosno "REPUBLIKA SRPSKA".

8.    Svaka veza na telegrafiji donosi 3 poena, a na foniji 2 poena, dok veze sa članicama SRRS donose 6 poena na telegrafiji, a 4 poena na foniji. Važeći spisak članica SRRS za 2014. god.  (CEPT1), koje donose više poena, biće objavljene 15 dana prije održavanja takmičenja (13. februara 2014.) na www.hamradiors.org. Ukupan rezultat dobije se zbrajanjem poena iz oba perioda. U slučaju istog broja poena prednost ima stanica koja je imala više poena u telegrafskom dijelu takmičenja,  ako je i tu  isti broj, prednost ima stanica koja je imala manje grešaka tj. oduzetih poena.

9.    Sve veze sa stanicama (pozivnim znakovima) koje ne pošalju dnevnik, a koje se u pristiglim dnevnicima

ne pojave najmanje deset puta u nekom periodu  biće poništene za taj period. Duple veze, obzirom na elektronsku obradu dnevnika, nije potrebno posebno označavati.

10.    Takmičarskoj komisiji se dostavljaju izvod iz dnevnika i zbirni list.


11.    Izvod iz dnevnika treba da sadrži: vrijeme MEZ ili GMT, pozivni znak rađene stanice, vrstu emisije, predati RS-T, redni broj veze i oznaka kategorije, primljeni RS-T, redni broj i oznaka kategorije.

12.    Zbirni list (kompletno popunjeno zaglavlje cabrilo dnevnika) treba da sadrži: naziv i datum takmičenja, pozivni znak takmičara, ime i prezime ili naziv takmičara, jasno naznačenu kategoriju takmičara, adresu stalne lokacije stanice koja je učestvovala u takmičenju, kao i  izjavu o pridržavanju propozicija, uslova iz licence, Ham spirita i prihvatanju odluke Komisije.
(Npr. "Izjavljujem da sam u takmičenju radio u skladu sa svojom licencom, da sam se pridržavao propozicij takmičenja i Ham spirita, da su podaci u dnevniku i zbirnom listu tačni i istiniti, a sve odluke koje donese Takmičarska komisija smatraću konačnim.")

13.    Komisija zadržava i pravo da na osnovu prispjelih logova, eventualnih komentara učesnika i ličnih zapažanja na bandu, a vezano za kršenje propozicija takmičenja i/ili Ham spirita, diskvalifikuje učesnike koji budu kršili propozicije i/ili taj kodeks.

14.    Rezultati takmičenja (prijavljeni, nezvanični i konačni) biće objavljeni na Internet adresi www.hamradiors.org

15.    Nakon objavljivanja nezvaničnih rezultata takmičenja svi pristigli dnevnici  biće dostupni na adresi www.hamradiors.org. Na nezvanične rezultate učesnici mogu uložiti žalbu u roku od 7 dana od dana objavljivanja. Žalba se može uložiti i u obliku audio zapisa i to tako da snimak sadrži spornu vezu, 3 veze prije i 3 veze poslije nje. Žalbu i snimak isključivo u MP3 formatu slati na adresu baps(at)teol.net.

16.    Za pobjednike u kategorijama "MS", "VS" i "SRRS" obezbjeđene su nagrade i diplome za prva tri mjesta, a za učesnike plasirane do 10. mjesta diploma sa naznakom plasmana. Za sve ostale učesnike (uključujući i dnevnike za kontrolu) diploma za učešće biće dostavljena u PDF formatu na adresu sa koje je poslan dnevnik. Svi učesnici koji pošalju izvod iz dnevnika bilo za plasman ili za kontrolu, osim tri prvoplasirana u kategorijama, ulaze u "bubanj" za posebnu prigodnu nagradu.

17.    Izvod iz dnevnika i zbirni list slati najkasnije 10 dana od dana održavanja takmičenja, (10.03.2014. god. do 23,59) na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. odnosno  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., obavezno u CABRILO formatu (potvrda prijema poruke – dnevnika u roku od 48 časova, ukoliko to nije slučaj ponovite slanje).
 

  Takmičarska komisija:
  Željko Ostojić - E77C
  Srđan Vučinić - E78CB
  Zdravko Kurtović - E77AR

Kontakt

ARAuBIH
Derviša Numića 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (0)33 722-245
Fax: +387 (0)33 722-242
Pon./Sri./Pet. 10 - 14 h

Internet

E-mail:
kancelarija@arabih.net
office@arabih.net
E-mail za slanje priloga:
ham.radio.news@etf.unsa.ba
Skype:
ARABiH-kancelarija
Facebook:
ARAuBIH

Banka

Brojevi računa:
Uplate iz BiH:
3389002206120771
Uplate iz inostranstva:
BA39 3389002206120771
SWIFT: UNCRBA22