Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

conteststation

 

Asocijacija Radio Amatera u Bosni I Hercegovini

YOUTH program

02.09.2015 god.

Doc.no. 01-09/2015

 

Teme:

1.       Učešče

2.       Ažuriranje podataka članova I klubova

3.       Planovi za period 2015/2016

Pozdrav svima,

Molio bih za malo vašeg vremena da pročitate do kraja ovaj mail, proslijedite ga ostalima iz svoga kluba I okruženja te da probamo zajedničkom aktivnošću pokrenuti naš zajednički hoby sa mrtve tačke.

U proteklom periodu e-mailom su se proslijeđivale razne informacije koje očigledno nisu čitane ili smatrane potrebnim vama ali možda su iste bile aktuelne I bitne ostalima u vašem okruženju, stoga vam ovim putem uobličeno prenosim informacije I zahtjev po slijedećim stavovima:

1.       Učešće u zajedničkoj aktivnosti IARU okruženja za afirmaciju rada mladih članova (smatraju se članovi od 14 – 26 godina starosti). 
pod zajedničkom aktivnošću predviđeno je učešče mladih članova svake od članica IARU pa time I BiH u takmičarskom timu sastavljenom od po dva člana jedne članice s’tim da je ukupan broj gostiju 6 članova I 6 članova domačina člana IARU ukupno +-12 članova po jednoj lokaciji.

Lokacija učešća je jedna od atraktivnih TOP GUN lokacija nekih od poznatih Contest operatora I stanica kao što su 4O3A, 9A1A, ES5TV, SK3W
Svi članovi traženog uzrasta mogu aplicirati proslijeđivanjem informacije na moju adresu, odabir članva ispred Asocijacije vrši asocijacija dok odabir članova tima se vrši od strane Menagera za mlade iz IARU te na taj odabir ne možemo uticati.Kad je riječ o troškovima transporta, smještaja I opreme za rad situacija je slijedeća, troškovi transporta su pokriveni od Elektronika d.o.o. Zenica za prve dvije lokacije putničkim vozilom za odabrani broj učesnika, troškovi smještaja I boravka, hrana su obezbjeđeni od strane domačina I IARU, oprema za rad I contest obezbjeđena na lokaciji domačina.Jedino potrebno je Volja, Želja za timskim radom I učeščem u nekom od takmičenja I upoznavanje novih prijatelja.
Svi zainteresovani molio bih da unesu informacije u document iz priloga kako bi siti odmah stavljeni u razmatranje.
Potrebna je saglasnost roditelja za osobe ispod 18 godina, valjana putna isprava I saglasnost za odsustvo iz škole ili radne organizacije jer dolazak na lokaciju je Petkom, Odlazak sa lokacije Ponedjeljkom. Obavještenje o učešću može biti dostavljeno za potrebe saglasnosti na ime škole ili radnog mjesta.
Prijave se obavljaju najkasnije 10 dana prije početka jednog od termina.
Raspored aktivnosti je 4O3A ( CQWW RTTY 25/26 septembar 2015god.),  9A1A (SAC SSB 10/11 Oktobar 2015), ES5TV (ARI International DX 7/8 May 2016)

2.       U narednom periodu postoje planovi za afirmaciju mladih članova I njihovih matičnih klubova u nastavku aktivnosti, privlačenju novih članova I tehnološkom opremanju. Za provođenje tih aktivnosti potrebno je da svaki od klubova I mladih članova ispuni priloženi document I dostavi ga na moju adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. kako bi mogli biti direktno uvršteni u aktivnosti. Tražimo sve profile članova, Operatore, ARG, Elektronika, fotografija, novinarstvo, modelarstvo .. stalo.. pa čak I heklanje J
Do ažuriranja podataka isti neće biti direktno uvršteni u aktivnosti. Podaci služe isključivo za direktnu analizu I statistiku koja će biti priložena sponzorima I donatorima narednih aktivnosti. 
Svaka od aktivnosti biti će najavljena prije sprovođenja svima sa ažurirane liste, dok će informacija o rezultatima aktivnosti biti proslijeđena svima sa stare I nove liste te putem web medija I eventualno putem štampanih medija.

3.       Planovi aktivnosti su: 
- prikupljanje potrebne tehničke opreme za rad, stanice, echolink čvorovi, APRS gateway, RTTY modemi, antene I kablovi te kompletiranje I stavljanje u pogon zajedničkom aktivnošću kluba I njegovih članova u gradu montaže uz pomoć svih ostalih članova projekta.
- povećanje aktivnosti putem digitalne mreže I mreže analognih repetitora uz redovno sked I takmičarsko javljanje ali izmjenom u upravljanju tako da svaki od klubova učestvuje kao jedan od vođa projekta ilikao upravna stanica skeda ili takmičenja.
- sve aktivnosti javno I transparetno prikazati I popularizovati u medijima I lokalnoj zajednici uz poziv za učešče lokalnih školskih timova.
- pokrenuti VHF I UHF popularizaciju (svi smo počeli od CB I “Talky Walky”

Nadam se vašem učešču I slanju podataka kako bismo se zajednički pokrenuli sa mrtve tačke.. svi komentari, sugestije ili preuzimanje aktivnosti je dobro došlo!!

73 de E77TK

 PRILOG:
Aplikacija za YCP 
Ažuriranje podataka

Kontakt

ARAuBIH
Derviša Numića 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (0)33 722-245
Fax: +387 (0)33 722-242
Pon./Sri./Pet. 10 - 14 h

Internet

E-mail:
kancelarija@arabih.net
office@arabih.net
E-mail za slanje priloga:
ham.radio.news@etf.unsa.ba
Skype:
ARABiH-kancelarija
Facebook:
ARAuBIH

Banka

Brojevi računa:
Uplate iz BiH:
3389002206120771
Uplate iz inostranstva:
BA39 3389002206120771
SWIFT: UNCRBA22