Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

kamenicaceptPolovinom mjeseca jula stupili smo u kontakt sa budućim radio amaterima iz mjesne zajednice Kamenica kod Teslića sa kojima smo bili svakodnevno u kontaktu gdje smo dogovorili posjetu omladine iz Kamenice našem gradu i našem radio klubu i gdje smo organizovali prezentaciju rada I aktivnosti radio amatera. Zatim je uslijedila posjeta naših članova Kamenici.

 

Poslije posjete omladine iz Kamenice našem gradu i same prezentacije organizovane u prostorijama kluba zainteresovani su izrazili želju da budu radio amateri te se odmah pristupilo obuci kandidata za operatore CEPT klasa. Pomenuta obuka je trajala 2 mjeseca, a koju je predvodio instruktor našeg kluba Rasmin Čolak u suradnji sa organizatorom omladine u Kamenici Esadom Kapićem.

 

U nedelju 20.09.2015 godine u organizaciji Radio kluba "Kakanj" E73EKK uz predhodnu najavu Regulatornoj agenciji za komunikacije koja je odobrila predloženu komisiju za polaganje, u sastavu Kubat Fadil - Predsednik, Rasmin Čolak - Član, Mrkonjić Senad – Član (predstavnik radio kluba Doboj), organizovano je završno testiranje kandidata za CEPT klase koje se održalo u osnovnoj školi Kamenica kod Teslića.

Završnom testu za operatora CEPT klasa pristupilo je 20 kandidata od čega 16 kandidata iz Kamenice, 2 kandidata iz Doboja i 2 kandidata iz Kaknja, Polaganju su prisustvovali brojni stariji članovi radio klubova u okruženju kao i predstavnici ove mjesne zajednice te ovom prilikom uvelićali ovaj završni ispit.

Uz veliku želju omladine Kamenice i našeg dugogodišnjeg iskustva pomoći ćemo da se u ovoj mjesnoj zajednici formira radio klub što je i svakako želja novopoloženih kandidata uz podršku mještana Kamenice.

Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinu na srdačnom dočeku prilikom svih naših posjeta te tokom polaganja i druženja poslije završnog polaganja CEPT klasa, kao i Esadu Kapiću koji je inicijator i pokretač i pokrovitelj ovog projekta.

 

Kontakt

ARAuBIH
Derviša Numića 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (0)33 722-245
Fax: +387 (0)33 722-242
Pon./Sri./Pet. 10 - 14 h

Internet

E-mail:
kancelarija@arabih.net
office@arabih.net
E-mail za slanje priloga:
ham.radio.news@etf.unsa.ba
Skype:
ARABiH-kancelarija
Facebook:
ARAuBIH

Banka

Brojevi računa:
Uplate iz BiH:
3389002206120771
Uplate iz inostranstva:
BA39 3389002206120771
SWIFT: UNCRBA22