Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

 

U organizaciji radio klubova i pojedinaca koji koriste Echolink i repetitore, te simpleks kanale koji su povezani na Echolink mrežu, a povodom vremenskih neprilika na području BiH, organizovana je RMZO mreža - SKED koji traje od objave metoalarma. Tokom pomenutih SKED-ova, a po završetku oficijalnog dijela, razgovaralo se o mnogim temama vezanim za radioamaterizam i njegov razvoj na području E7. Veliki broj (oko 50) operatora iz svih krajeva BiH se javio preko nekog od uvezanih Echolink čvorova, a mnogo operatora se javilo radio uređajima preko repetitora R2A. Tokom ovih aktivnosti, javljalo se i nekoliko operatora iz 9A, 4O, YU, DL, N6, VK  i drugih zemalja. Pohvalili su aktivnosti i veliki broj učesnika, te izrazili želju da se ovakve aktivnosti nastave u skorije vrijeme.

U želji da realizujemo ovu ideju, osmislili smo koncept tematskog SKED-a, koji bi se održavao jedanput sedmično.

Svaki radio klub, koji želi i ima mogućnost da vodi SKED, može predložiti termin i temu SKED-a. Teme trebaju biti vezane za radioamaterizam i radioamaterske tehnike (radio tehnika, digitalne vrste komunikacija i slično), te unapređenje radioamaterzima kao hobija. Tema SKED-a mogu biti i aktuelne aktivnosti iz radioklubova. U SKED je potrebno je uključiti što više mladih operatora. Pri odabiru tema se podržavaju svi vidovi radiamaterizma, bez preferiranja određene vrste aktivnosti.

Teme i prijave za vođenje SKED-a se mogu slati na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., nakon čega će biti objavljeni termini SKED-a, sa listom tema.

73,

E74NL, E73CRK 

 

Kontakt

ARAuBIH
Derviša Numića 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Sekretar/Kancelarija:
+387 (0)62 196 322

Banka

Brojevi računa:
Uplate iz BiH:
101 101 00732093 31
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA39 1011 0100 7320 9331
SWIFT:  PBSCBA22