e71cbc

Radio klub Mostar E71CBC - AMK-Off Road Mostar-GSS -Novi val Blagaj su zajednički organizovali Radio-mrežu za opasnost sa ciljem povezivanja
za ugroženim područjima u BiH.Postavljen je i mobilni repetitor R0 te održano predavanje o načinu funkcionisanja RMZO.
Rmzo tim je u pripravnosi i organizovano je dežurstvo na kanalu S 12 u Mostaru i S 20 u Konjicu i Jablanici.

73 E74NL

araubihorgDragi prijatelji,

Hvala na podršci i ponudi za pomoć. Mislim da je glavno prošlo i da sada predstoje aktivnosti na organizaciji humanitarne pomoći. Crveni krst je tražio od nas pomoć za RU i nismo im mogli odgovoriti!

Svaka pomoć je dobro došla! Trenutno je najteže u Bosanskom Šamcu, Odžaku i Bjeljini!

Hvala na pomoći!

Ukoliko ste u situaciji da sugerišete vašoj Vladi šta treba u BiH, onda im predložite da ponude pomoć sa agregatima manje snage i ručnim radio uređajima VHF/UHF, RA opseg i PMR!

Email Kriznog Štaba i operativnog Centra BiH je:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. !

RA u BiH imaju dežurnog u OC i usmjeravaju gdje je najpotrebnije!

 

73

Sead Čeljo E74AC

zastavacrnegorePoštovani prijatelji,

Upoznati smo sa velikim teškoćama koje Bosna i Hercegovina ima zbog vremenskih nepogoda i na vašem sajtu smo vidjeli da i radio-amateri priskaču u pomoć na ugroženim područjima.

Savez radio-amatera Crne Gore raspolaže nekom skromnom rezervom ručnih VHF-UHF stanica i ukoliko vam mogu biti od koristi možemo ih poslati za Sarajevo.

Uz želje da se stanje što prije normalizuje, srdačno vas pozdravljamo.

za Savez radio amatera Crne Gore
Vučinić Đuro

rkdrina

 

Pored dosadasnje aktivnosti na repetitoru R1 i echolinku E71EEE-L  clanovi RK Drina danas su svoju aktivnost pojacali dezurstvom na lokaciji Crijetez na 1300 m.n. sa ciljem pracenja radiosaobracaja i pruzanja usluga zivog repetitora prema poplavljenim podrucjima. Takodje smo u stalnom kontaktu sa kantonalnom i opcinskom CZ, Crvenim krstom i Gorskom sluzbom spasavanja. Sve informacije prosledjujemo putem FB stranice Pomoc ugrozenim gradovima. Pozdrav Enko

Prenosimo slike dežurstva nešeg kolege Aleksandra Mastilovića u Centru za vanredne situacije BiH Ministarstva sigurnosti. Kontakt mail je Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Lukavac gradObzirom na danasnju alarmantnu situaciju na jezeru Modrac, tj. stanje na brani na rijeci Spreci u Lukavcu, ja sam pokupio dio opreme i natovario u auto i cekam na moguci poziv za RMZO - 

Nazalost niko u nasem gradu se ne javlja da treba pomoc u radio komunikaciji?

VIDEO IZ LUKAVCA

mostar

 

U 18.00 IZLAZAK NA KOTU 1000.m-nv Aktivan link E74NL-R-L  gdje se moze pratiti aktivnost članova rmzo-tima

e74nl 73 

Slike poplavljenog Radio kluba Zavidovići.

Kontakt

ARAuBIH
Derviša Numića 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Sekretar/Kancelarija:
+387 (0)62 196 322

Banka

Brojevi računa:
Uplate iz BiH:
101 101 00732093 31
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA39 1011 0100 7320 9331
SWIFT:  PBSCBA22