arokakntonsa1mala

Ove godine, kantonalno takmičenje u radioamaterskoj orijentaciji ARO je održano 25.04.2015. u Vogošći u OŠ ''Zahid Baručija" .

aroutzisaProšle subote održana su takmičenja u radioorijentaciji osnovnih škola u Sarajevskom  i Tuzlanskom kantonu u okviru Smotre naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva. 


Sretnim roditeljima E75GA-Amri i E71AGA-Almiru čestitamo sina i želimo  mu puno sreće, zdravlja i rahatluka.
najmladjiclan


ARA u BiH, Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BIH (UNTOM u BIH)i Osnovna škola ''Musa Ćazim Ćatič'' iz Sarajeva, su startali sa izvođenjem van nastavnih aktivnosti iz osnova radioamaterizma i radioamaterske orijentacije. Ovo je prva škola u Sarajevu, poslije dugo vremena, koja je otvorila radioamatersku sekciju u sklopu van nastavnih aktivnosti. Općina Centar je podržala ovaj Projekat.
Nastavnik Nusret Ahmetović ima odgovore i rješenja za svakog učenika, a ispred ARAuBiH mu pomaže E74AC, Sead.

Nadamo se da će se pridružiti i radioamateri - volonteri iz Sarajeva, u održavanju nastave i vježbi iz: radio orijentacije, operatorskih procedura, echo linka i osnova radio komunikacija.
Nastava se održava več drugu subotu i u prilogu pogledajte slike najmlađih radioamatera iz Sarajeva. Sve ostale informacije možete naći i na linku: https://www.facebook.com/Teknickakultura
 

smotramladihbrcko2014mala

Dana 09.05.2014.god. u Desetoj osnovnoj školi u Bosanskoj Bijeloj (Brčko distrikt) održana je Smotra mladih tehničara. Smotra je održana u sklopu manifestacije “U susret proljeću”. Pored prezentacije praktičnih radova, održano je i takmičenje u amaterskoj radioorjentaciji. Nosilac aktivnosti organizacije takmičenja bio je radio klub “Nikola Tesla” Brčko E77CFG. U sklopu redovnih aktivnosti koje provode naši članovi jeste i organizacija obuke u amaterskoj radiogoniometriji i amaterskoj radioorjentaciji u osnovnim školama Brčko distrikta.

e74frs arg 001 malaU Sarajevu se održavaju općinske smotre naučno- tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva osnovnih škola. Radio orijentacija kao sportsko-tehnička disciplina je održana u općini Ilidža.

 KidsDay2

U nedelju 5. januara slijedeći Kids Day će se održati.


Posjeta učenika Osnovne škole "Cazin II" Cazin radio klubu E71ASM.

U cilju promovisanja radio kluba "Una" E71ASM Cazin i radio amaterstva uopšte a realizirajući planiranu aktivnost sa djecom - učenicima osnovnih škola u cilju animiranja, odnosno podsticanja za bavljenje radio amaterstvom ove populacije u saradnji sa Osnovnom školom "Cazin II" iz Cazina dana 03.10.2013.god. organizirana je posjeta radio klubu 25 učenika sedmog (VII) razreda ove osnovne škole.

Kontakt

ARAuBIH
Derviša Numića 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (0)33 722-245
Fax: +387 (0)33 722-242
Pon./Sri./Pet. 10 - 14 h

Internet

E-mail:
kancelarija@arabih.net
office@arabih.net
E-mail za slanje priloga:
ham.radio.news@etf.unsa.ba
Skype:
ARABiH-kancelarija
Facebook:
ARAuBIH

Banka

Brojevi računa:
Uplate iz BiH:
3389002206120771
Uplate iz inostranstva:
BA39 3389002206120771
SWIFT: UNCRBA22